Kartat ja oppaat

Maastokartat, retkeilykartat, GPS -lataukset, fillarioppaat, Google -kartat.

Etelä-Suomen retkeilyportaalista löydät kattavat tiedot erilaisista kartoista. Olipa sitten kysymys maastokartoista, GPS -latauksista tai mobiilikartoista, Kaikkien retkeilyreittiemme yhteydestä löydät tiedot kyseisen retkeilyreitin tai alueen kartoista ja oppaista. Löytyy kunkin retkeilysivun oikeasta yläreunasta “Kartat ja oppaat” -palkin alta. Etelä-Suomen retkeilyportaalin reiteistä olemme tehneet karttoja moneen eri formaattiin. Käytät sitten mieluiten painettua tai  tulostettua karttaa,  älypuhelimen sovellusta tai GPS -laitettasi retkeilymatkasi aikana. Tai kaikkia rinnakkain niin kuin monet tekevät nykyään.

Pyöräilyreittien kartat ja oppaat ovat yleensä Retkeily GT-sarjan karttoja tai alueellisia karttoja. Vaellusreiteistämme löytyy painettuja maastokarttoja, alueellisia retkeilykarttoja tai tulostettavia karttoja. Melontareittien kartat vaihtelevat suuresti ja joistakin on painettuja karttoja ja toisista taas ei. Artikkeleistamme suosituin on ohjeistus kuinka siirrät maastokartat ilmaiseksi suoraan GPS -laitteeseen. 

 Reitin jälki mobiililaitteellesi ja gps-paikantimeesi

Etelä-Suomen retkeilyportaalista löydät myös reittien KML -tiedot. Niiden siirtäminen älypuhelimiin onnistuu joissakin älypuhelimissa suoraan. Retkeilyportaalistamme voit myös ladata kyseisen retkeilyreitin KML-tiedoston omalle tietokoneellesi ja siirtää sen Google Mapsiin sen tuontitoiminnolla. Tämän jälkeen reitin tarkastelu onnistuu myös älypuhelimella Google Mapsissa.

Etelä-Suomen retkeilyportaalin karttojen käyttö

reittikartta -sivut löytyvät jokaiselta reitiltä. Pääset tarkastelemaan karttaa klikkaamalla ikonia haluamallasi reittisivulla.

Karttaa zoomaamalla saat näkyviin kohteita reitin varrella. Kohteisiin kuuluu lajista ja reitistä riippuen muun muassa majoituspaikkoja, laavuja, pyörähuoltoja ja kanootin vesillelaskupaikkoja.

Kartan yläreunassa on myös erilaisia toimintoja. Reitin voi avata näkymään normaalissa Google Maps -näkymässä omalla sivullaan, reitin voi tulostaa sekä sen voi myös ladata itselleen. Tällöin lataat reitin ilman kohteita.

GPX -tiedosto: Reitin siirtäminen omaan GPS -laitteeseen alkaa avaamalla tiedosto GPS -laitteen tukemalla ohjelmalla, kuten Garmin Basecampilla. Ohjelmasta tiedosto siirretään GPS -laitteeseen.

KML -tiedosto: Reitin KML -tiedoston voit ladata tietokoneellesi ja tarkastella sitä Google Mapsissa ja Google Earthissa. Google Earthissa ne toimivat myös ilman internet -yhteyttä.

 

Fillarioppaat  -Etelä-Suomen pyörämatkailureitit

fillariopas2012 helsingistä länteenfillariopas2012 helsingistä itään

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fillariopas (2012) on pyörämatkailijalle suunniteltu kartan ja opaskirjan yhdistelmä. Fillarioppaita on kaksi, Helsingistä itään ja Helsingistä länteen. Fillariopas Helsingistä länteen kattaa valtakunnallisista pyörämatkailureiteistä reitit Helsingistä Turkuun ja Helsingistä Tampereelle. Näiden pyörämatkailureittien lisäksi Fillariopas Helsingistä länteen esittelee kattavan valikoiman Uudellamaalla kiertäviä pyöräilyreittejä. Fillariopas Helsingistä itään kattaa pyörämatkareitit Helsingistä Jyväskylään, Mikkeliin ja Lappeenrantaan. Näiden pyörämatkareittien lisäksi oppaassa on esitelty reittejä Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Fillarioppaissa esitellään runsaasti maaseudun ja pikku kaupunkien matkailukohteita, luonnon nähtävyyksiä ja reittien varrelle osuvia kiinnostavia ja erilaisia kohteita. Pieniä paikkoja, joihin muuten ei tulisi mentyä ja jotka ovat pyörämatkailun suola ja sisältö.

Fillarioppaat ovat 80-sivuisia ja liitteenä oleva kartta on mittakaavassa 1:150 000. Fillariopas ja kartta on pakattu muovitaskuun. Fillarioppaita saa kirjakaupoista ja Karttakeskuksen verkkokaupasta.