Kevät kutsuu Nurmijärven Myllykoskelle

Pääkaupunkiseudun ehkä komeimmat kosket näkee keväisin jäidenlähdön aikaan Vantaanjoen Myllykoskella Nurmijärvellä. Kun lumet sulavat yläjuoksulla, Myllykoski pärskyy ja kuohuu henkeäsalpaavasti houkutellen katsojia ympäri Uuttamaata. Tyrskyjä jää helposti katselemaan pidemmäksikin aikaa ja ne kiehtovat kaikenikäisiä perheenjäseniä. Myllykoski kuuluu ehdottomasti meidän perheemme jokakeväisiin vierailukohteisiin.

Myllykoski on loistava päiväretkikohde Uudellamaalla. Koskenkuohuja voi seurata näköalatasanteelta, kosken ylittäviltä silloilta sekä joenuomaa seurailevalta polulta. Polun varrella on myös pari tulentekopaikkaa, ja ainakin viikonloppuisin nuotiot palavat aamusta iltaan houkutellen kävijöitä makkaranpaistoon. Tälle päiväretkelle kannattaa siis pakata nuotiomakkarat ja eväsleivät mukaan!

Myllykoski_1

Luontopoluilla Aleksis Kiven maisemissa

Alueen kauniiseen luontoon voi tutustua läheisellä parin kilometrin mittaisella luontopolulla. Polku on selkeästi viitoitettu ja opastetauluissa kerrotaan alueen linnuista ja luonnosta. Luontopolku on helppokulkuinen ja sopii pienemmillekin perheenjäsenille.

Jos tuntuu siltä, että energiaa riittäisi pidemmällekin vaellukselle, Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Myllykosken alueen läpi.

Myllykoski_Seitsemän_Veljeksen_Reitti

Muuta tekemistä ja nähtävää

Myllykoski on Vantaanjoen suosituimpia koskikalastuskohteita. Alueella voi käyttää vain perhokalastusvälineitä ja kalastusluvan alueelle voi ostaa läheiseltä Myllykukon huoltoasemalta.

Päiväretkeläisten kannattaa ajella Myllykosken kuohujen jälkeen läheisen Palojoen kylän suuntaan. Palojoella on seutukunnan kauneimmat maalaismaisemat hyvin hoidettuine peltoineen ja maatiloineen. Palojoella sijaitsee myös Aleksis Kiven synnyinmökki ja Taaborinvuoren museoalue. Taaborinvuori on viihtyisä ja vierailemisen arvoinen pieni museoalue, jonne on ilmainen sisäänpääsy. Myllykosken suurimpien kevätrytinöiden aikaan Taaborinvuorella ei tosin voi vielä vierailla, sillä se avaa ovensa vasta kesän kynnyksellä.

Myllykoski_2

Kuinka löytää perille

Myllykoski sijaitsee Palojoen kylässä Nurmijärvellä. Helsingistä paikalle pääsee autolla noin puolessa tunnissa Hämeenlinnanväylää pitkin. Paikoitusalueet löytyvät heti Nurmijärven liittymän kohdalla väylän itäpuolella. Julkisilla kulkuneuvoilla pääsee myös paikalle, sillä Helsingin ja Hämeenlinnan väliset linja-autot pysähtyvät läheiselle Nurmijärven liittymän (Myllykukon) pysäkille, josta on vain noin 300 metrin matka Myllykoskelle.

Marjo Ranta-Irwin 1.4.2014 14:44

Kategoriat: Alueelliset ja paikalliset Muu Uusimaa

Avainsanat: , , , ,