Kohteena Raasepori – luontoa ja kalastusta

Kalaan Tammisaaren vesille

Kalaretki Tammisaaren saariston vesillä on aina elämys! Suuri hauki voi odottaa kaislikon reunalla, ahven nappaa syvyyksistä tai kuha ottaa uistimen suuhunsa miltei huomaamattomasti. Kalaan pääsee aivan Tammisaaren keskustan tuntumasta, joko saaristossa tai Pohjanpitäjänlahdella, mikä on Suomen ainut vuonomainen lahti.

 

Saaristo on Uudenmaan mahtavin nähtävyys

Saaristo on kohde, johon ei ole montakaan mahdollisuutta päästä ilman omaa venettä. Tammisaaren saaristo käsittää kappaleen kauneinta Suomenlahden saaristoa. Tammisaaren edustalla on n. 1300 saarta, osa saaristosta kuuluu Tammisaaren saariston kansallispuistoon. Karu ulkosaaristo, rehevä sisäsaaristo erilaisene saarineen ja luotoineen ovat sopivia veneretken kohteena. Saariston luonto ja moni-ilmeisyys tarjoavat retkelle unohtumattomat luonnon puitteet nauttia 2-6h retkestä. Tunnet merituulen tuoksun, ihailet kalliosaarten karua luontoa ja aavan meren rannattomuutta. Pääset tutustumaan Jussarön saaren historiaan kaivos- ja sotilassaarena tai Tammisaaren kansallispuistossa sijaitsevan Älgön saaren kalastajatila Rödjanin sekä saaren luontopolkuun. Huom. Säävaraus!

Jos mieli tekee nauttia oikein hyvää lounasta saaristomaisemissa, Matgruvanin saarella sinut toivottaa tervetulleeksi Anna-Maria Niskanen. Hänen isänsä rakentama mökki on myös yksi veneretkien kohteista. www.matgruvan.com

Saaristoretken aikana ajamme kapeita saaristoväyliä pitkin vaihtelevalla nopeudella. Ihailemme aitoa luontoa monenlaisine lintuineen, vanhoja kalastajatiloja ranta-aittoineen sekä nykyaikaista saaristorakentamista. Jos hyvä onni on mukana, hyljekin voi nousta pintaan veneen läheisyydessä tai merikotka liidellä veneen yläpuolella. Retken aikana voidaan nousta maihin ihailemaan pienen luodon luontoa ja nauttia omia eväitä. Retken reitti ja kesto vaihtelee sään mukaan. Matti vie sinut kokemaan saariston luontoa ja tunnelmaa.

Luontoretki nuotiokahveineen on elämys etelässäkin!

Raaseporin karut, kauniit metsät, luonnonkauniit järvet ja niiden lomassa puikkelehtivat polut vievät sinut unohtumattomalle retkelle Västerbyn luonnonalueelle. Nautit luonnon rauhasta ja voit rentoutua nuotiotulen äärellä kahvista ja retkieväistä.

Västerbyn luonnonalue ja perintömetsä

Västerby on luonnonalue kuuden kilometrin päässä Tammisaaren keskustasta. Pieni metsäpolku vie Länsi-Uudenmaan luonnon helmaan. Metsä ja järvet antavat täydellisen erämaan tunteen. Polku on seitsemän kilometrin pituinen. Sen varrella on kaksi laavua sekä puucee. Laavujen kohdalla on polttopuuta jota saa vapaasti käyttää esim. makkaranpaistoon.

Tervetuloa Raaseporiin!

Sinua opastaa Opas-Matti, eli Guide-Matti

www.guidematti.fi