Asikkala, Aurinko-Ilves -reitti, 31 km

ASIKKALA

31 km

Keskivaativa

Hieno Aurinko-Ilves –reitti kuljettaa retkeilijän Vääksyn kanavan kauniista maisemasta polkuja, pururatoja ja vanhoja metsäautoteitä pitkin kohti Evon retkeilyaluetta. Maisema muuttuu jatkuvasti metsäisemmäksi, kunnes tullaan Evolle, joka on Etelä-Suomen suurimpiin kuuluva yhtenäinen metsäalue. 

  • Kesto: 2 päivää
  • Reittimerkinnät: Reitti on merkitty Aurinko-Ilves merkein sekä keltaisilla ja/tai oransseilla merkeillä.
  • Soveltuvuus: Maastossa on jonkin verran korkeuseroja ja vaikeakulkuisempia paikkoja

Reittikuvaus

Aurinko-Ilves reitti alkaa Asikkalan keskustasta Päijännetalon pihasta. Reitti kulkee vaihtelevassa metsä- ja kulttuurimaisemassa, jota jääkausi on muokannut. Kuurnanmäelle tultaessa avautuu näkymä ympäröivään kauniiseen maalaismaisemaan. Mäen jälkeen on hyvällä paikalla laavu, jolta näkee pitkälle. Aurinkovuoren pohjoisosassa ovat jääkauden muodostamat Syrjänsupat, joille pääsee, kun poikkeaa reitin varrelta 1,5 kilometriä pitkälle lenkille. Ennen Kurhilan kylää ja Vanhan Kevarin kahvilaa kuljetaan peltojen ja maalaismaisemien ympäröimänä. Reitin loppuosa kuljetaan pääosin vanhoja metsäautoteitä pitkin vehreässä maastossa metsän keskellä välillä pienille poluille poiketen.

Hyvä tietää

Reitti lähtee Asikkalan keskustasta, jossa on hyvin palveluita. Reitin varrella on neljä laavua tulentekopaikkoineen ja käymälöineen (Aurinkovuori, Kuurnamäki, Uusimylly ja Kaupinsaari).

Vesijärven ja Päijänteen välillä on vilkasta laivaliikennettä. Risteile Lahti-Asikkala välillä ja nauti kauniista järvimaisemista. Asikkalan ja Lahden välillä kulkee myös kaksi pyöräilyreittiä. Voit myös risteillä Päijänteen kansallispuistossa M/S Elbattarella.

Vaativuus

Vaellusreitti kulkee ajoittain vaikeakulkuisessa maastossa ja matkalla on muutamia jyrkkiä mäkiä. Runsaiden sateiden jälkeen reitin pinta on pehmeä. Reitin pituudesta johtuen matkalle kannattaa varata runsaasti aikaa ja evästä. Kosteiden paikkojen ja reitin pituudesta johtuen on suositeltavaa kulkea reitillä vettä pitävissä kengissä. Ajoittain heinittyneiden paikkojen ja kuluneiden reittimerkintöjen takia reitillä on myös hyvä olla kartta mukana.

Reitin alkuun

Aurinko-Ilves –reitin voi aloittaa Asikkalan Päijännetalolta tai Asikkalan urheilukeskuksen urheilukentän vierestä. Reitin alkuun pääsee hyvin linja-autolla Lahdesta, Sysmästä tai Padasjoen suunnasta. Lähin linja-autopysäkki on Vääksyn vanhassa keskustassa Vääksyntiellä. Reitin päätepisteestä pääsee pois omalla autolla, taksilla tai patikoimalla takaisin.

Lähtöpiste:
Vääksyn urheilukeskus
Asikkalantie 16
17200 Vääksy
N61 10.688 E25 31.308

Päätepiste:
Mustalammi Evo
Talvilammentie 549
16970 Hämeenlinna
N61 14.139 E25.11.524

Nähtävyydet

 

Katso kuvagalleria Aurinko-Ilves -reitistä:
Galleriakuvake

Kartat ja oppaat

Lataa tulostettava reittiesite:

Aurinko-Ilves reittiesite

Aurinko-Ilves kartta ja esite

Majoituspaikat

Aurinkoranta

Hoimela

Iso-Naappilan Loma

Lehmonkärki

Pätiälän kartanon lomamökit

Tallukka

Urajärven lomakylä

Aittamajoitus Vanha Kevar

Vaelluspalvelut

Kesäkahvila Vanha Kevar

Linkit

Evon retkeilyalue

Visit-Päijänne: Etelä-Päijänteen matkailuportaali

Risteilyt Päijänteen kansallispuistossa, M/S Elbatar.

Risteilyt Lahdesta Vesijärvelle, Ruotsalaiselle ja Päijänteelle, Lahden Järvimatkailu.

Risteilyt Lahdesta Vääksyn kanavalle, Heinolaan ja Jyväskylään, Päijänne-risteilyt Hilden Oy.

Risteilypalvelut Lahden seudun matkailuportaalissa

Lahden seutu – Lahti region Oy
Askonkatu 9 F 4. krs
15100 Lahti
Puh. 020 728 1750
info@lahtiregion.fi