Lohja, Karnaistenkorven luontopolku, 3,2 km

LOHJA

3,2 km

Keskivaativa

Karnaistenkorpi on Lohjalla sijaitseva ulkoilualue, jossa risteilee eri mittaisia luontopolkuja. Polkujen varrella on luontorasteja, joissa kerrotaan Karnaistenkorven luonnosta, kasveista ja linnuista. Lisäksi Karnaistenkorvesta löytyy perheen pienimmille tarkoitettu tarinapolku tehtävärasteineen.

  • Kesto: Noin 2 tuntia
  • Reittimerkinnät: Polkujen risteyskohdissa on opaskartat ja polut on hyvin merkitty. Laavuilta löytyvät info- ja rastitaulut. Luontopoluston varrella on 21 rastia, joiden infotauluissa kerrotaan Karnaistenkorven luonnosta, kasveista ja linnuista.
  • Soveltuvuus: Lapsiperheille

Reittikuvaus

Luontopolku sijaitsee Lohjanharjun kupeessa ja on osa 200 hehtaarin metsäaluetta. Polku kulkee vanhan kuusimetsän halki. Maasto on vaihtelevaa ja reitin varrella voit nähdä jylhiä kallioita, suopainanteita ja hiljaisia metsälampia. Matkan varrella voi levähtää kahdella eri laavulla makkaranpaiston merkeissä. Pysähdyspisteissä löytyy myös polttopuut ja käymälät. Luontopolun varrella on useita opastauluja, jotka kertovat alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

Maastoltaan Karnaistenkorpi on vaihtelevaa. Maisemaa hallitsevat niin korkeat kalliot kuin laaksonpainanteetkin. Kaiken keskellä solisevat monet metsäpurot ja kimmeltää kaksi metsälampea. Metsä on kuusivaltaista. Karnaistenkorven alueella voi liikkua vapaasti ja kerätä marjoja tai sieniä. Rastien avulla voi tutustua tarkemmin Karnaistenkorven kasvillisuuteen.

Hyvä tietää

Sateen jälkeen polut voivat olla liukkaita. Myös reittien varrella olevat pitkospuut ovat sadesäällä, syksyisin ja talvisin paikoitellen liukkaat. Polusto on kierrettävissä ulkoilukengin ja kuivana aikana vapaa-ajan jalkineet riittävät. Polku pidetään kävelykunnossa myös talvisin. Karnaistenkorvessa on kolme laavupaikkaa nuotiopaikkoineen, joista kaksi sijaitsee metsälampien rannoilla. Kolmas löytyy läheltä Urheiluopistoa ja Rantamakasiinia. Laavuilla on polttopuut, käymälät ja vedenkeittoastiat. Myös lähtöpisteessä on käymälä. Sorvalammen laavulla voi myös yöpyä.

Vaativuus

Polku mutkittelee metsässä osittain pitkospuiden päällä, jotka ovat sateella liukkaita. Polulla on juuria ja kivia, jotka vaikeuttavat kulkemista. Matkan varrella on jonkin verran jyrkkiä nousuja ja laskuja.

Reitin alkuun

Lähtöpiste:
Suoniementaival 27
08360 Lohja
N60 19.078 E24 02.364

Luontopoluille pääsee Jantoniementieltä ja Suoniementaipaleelta, joissa on opasteet parkkipaikalle. Myös Kisakallion urheiluopiston pihalta voi lähteä omaa yhdyspolkua pitkin Karnaistenkorpeen.

SEURAA MEITÄ

Tietoa retkeilystä ja uusista reiteistä Etelä-Suomessa Facebook-sivuillamme!

Tilaa retkeilyartikkeleitamme ilmaiseksi sähköpostiisi!

 

 

Nähtävyydet

  • Koko perheen tarinapolku kiertelee noin kolmen kilometrin mittaisilla metsäpoluilla. Tarinapolku johdattelee tutustumaan Korvenväen haltiaperheeseen ja alueen menninkäisiin, metsähiisiin ja vedenneitoihin.
  • Karnaistenkorvessa on yli sata Suomen 884 eri sammallajista.
  • Karnaistenkorven luontopolku kulkee Helsinki-Turku -moottoritien päällä.

 

Katso kuvagalleria Karnaistenkorvesta:
Galleriakuvake 

 

Video Karnaistenkorvesta ja Karkalin luontopolulta: