Kouvola, Lapinsalmelta Orilammelle, 9,1 km

KOUVOLA

9,1 km

Keskivaativa

Lapinsalmi-Orilampi- reitti toimii oivallisena yhdysreittinä Orilammen lomakeskuksen ja Repoveden kansallispuiston välillä. Se on helppo yhdistää Repoveden omiin reitteihin tai muuhun vanhan Valkealan ulkoilureittiin, sillä se päättyy Lapinsalmelle, yhdelle Repoveden kansallispuiston sisääntuloista. Lapinsalmelta on lyhyt matka Lapinsalmen riippusillalle tai Ketunlossille.

  • Kesto: Noin 4 tuntia
  • Reittimerkinnät: Merkitty sinisin maalimerkein puihin ja kiviin sekä sinisin nuoliviitoin. Merkit ovat osittain haalistuneet ja paikoittain melko heikot.
  • Soveltuvuus: Reitti soveltuu lapsiperheillekin, mutta ei ole esteetön.

Reittikuvaus

Luontopolun voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa. Reitiltä on ajoittain mukavat maisemat Repoveden ja Vuohijärven vesistöille. Reitti kulkee pääosin hiekkatiellä, mutta piipahtaa lyhyesti myös metsässä. Reitti seuraa lyhyen matkaa vanhaa ratapohjaa ja yhdessä kohdassa maasta voikin erottaa vanhat ratapölkyt. Vajaat 2 km ennen Orilammen lomakeskusta reitti ylittää junaradan Hillosensalmen aseman kohdalla. Asema toimii kesäisin kesäkahvilana. Hillosensalmen asemalta matka jatkuu maantietä pitkin Orilammelle.

Hyvä tietää

Reitti on helppo liittää esimerkiksi Repoveden kansallispuistossa kiertäviin Ketunlenkkiin (5 km) tai Kaakkurin kierrokseen (24 km).Reitti kulkee Hillosensalmen aseman kautta, joten linjaautosta voi jäädä aseman kohdalla pois ja jatkaa reittiä pitkin Lapinsalmelle.

Vaelluskengät ovat reitillä lenkkikenkiä tukevampi vaihtoehto, mutta lenkkikengilläkin pärjää. Reitin merkinnät tieosuuksilla ovat heikot, joten kartta on hyvä olla mukana, jotta esimerkiksi risteyskohdat huomaa ajoissa. Reitin lopussa Orilammen lomakeskuksella on reitin ainoa juomavesipiste eikä reitin varrella ole taukopaikkoja Hillosensalmen aseman lisäksi.

Vaativuus

Reitti kulkee enimmäkseen tasaisella pinnalla hiekkateitä, vanhaa ratapohjaa ja lopuksi maantietä pitkin. Matkalla on yksi jyrkähkö mäki ja hiekkateillä on jonkin verran korkeuseroja.

Reitin alkuun

Repoveden kansallispuisto
Lapinsalmi
Riippusillantie 55
47910 Hillosensalmi

Nähtävyydet

  • Katajavuori
  • Lapinsalmen riippusilta
  • Ketunlossi

 

Katso kuvagalleria Lapinsalmelta Orilammelle -reitiltä:
Galleriakuvake 

 

Vaellusvideo Repoveden kansallispuistosta:

Kartat ja oppaat

Lataa tulostettava reittiesite:

Lapinsalmi-Orilampi reittiesite

Repoveden virtuaaliopas

Repoveden ulkoilukartta (Karttakeskus, 1:20 000)

Kouvolan ulkoilukartta (1: 55 000)

Karttoja voi tiedustella:
Kouvolan matkailutoimistosta
Karttakeskukselta
Metsähallituksen Luontoon.fi- verkkokaupasta

Majoituspaikat

Repoveden kansallispuistosta löytyy varauskotia ja vuokrakämppiä. Lisätietoja ja varaukset Repoveden kansallispuiston sivuilta ja Tervarummusta info@tervarumpu.fi, puh. +358 400 718 248.

Vaelluspalvelut

Repovesikeskus, majoitus-, opas- ja ohjelmapalvelukeskus, myös kalastus.
myynti@repovesikeskus.fi puh +358 44 781 7411

Kuutin Kolo, myynti@kuutinkolo.fi, puh. +358 400 551 530.

Seikkailuviikari Oy, info@seikkailuviikari.fi, puh. +358 500
862 862.

Linkit

Orilammen lomakeskukselta vesibussi Repovedelle Suomen Kultareittiä. Repovedellä sillä on neljä pysäkkiä: Lapinsalmella, Karhunlahdessa, Kuutinkanavalla ja Mustalamminvuorella. Lisätietoja: info@orilampi.com, puh. (05) 389 881.

Kouvolan matkailu
Kauppalankatu 5, 45100 Kouvola
Puh. +358 20 615 5295
matkailu@kinno.fi