Hämeenlinna, Niemisjärven kierros, 20 km

EVON RETKEILYALUE, HäMEENLINNA

20 km

Keskivaativa

Evon retkeilyalueen länsipuolella kiertävä reitti kulkee upeissa luonnonmaisemissa. Alueen kulttuurihistoriaa edustavat vanhat tukkikämpät, näitä kämppiä on mahdollista vuokrata alueelta. Evon retkeilyalueella kulkijan käytössä on yhteensä noin 8500 hehtaarin alue patikointiin upeilla merkityillä reiteillä.

  • Kesto: 1- 2 päivää
  • Reittimerkinnät: Merkitty vihrein tassuin valkoiselle pohjalle
  • Soveltuvuus: Kaiken kuntoisille ja ikäisille, ei liikuntarajoitteisille

Reittikuvaus

Reitti alkaa Evokeskukselta. Alkuosa keskukselta lähdettäessä on asfalttitietä, mutta muuttuu pian hiekkatieksi ja luontopoluksi. Polku muuttuu myöhemmin hieman vaikeakulkuisemmaksi heinikkoiseksi poluksi. Heinikkoalueiden jälkeen reitti on nautinnollista metsä- ja luontopolkua. Laavujen jälkeen reitti on todella kaunista kuljettavaa, pääosin kiemurtelevia metsäpolkuja. Luonto reitin varrella on vehreää lehtimetsää sisältäen upeita suoalueita pitkospuineen ja opasteineen.

Hyvä tietää

Aloituspaikalta Niemisjärville asti ei ole tulentekopaikkoja. Niemisjärvien välissä on kahvila/kioski auki kesäaikana. Reitin varrella uimaranta Alinen Niemisjärvellä. Lapsille on tarjolla oma Vähä-Koukkujärvi, jossa kalastusta voi rauhassa opetella vaikkapa vanhempien avustuksella. Niemisjärvien erityiskalastusalueelle ja Vähäkoukkujärvelle saa kalastuslupia Niemisjärven pysäköintialueen automaatista ja kioskista. Järviin istutetaan pyyntikokoista kirjolohta.

Vaativuus

Reitti on keskivaativa ja taukopaikat sijoittuvat Ylisen ja Alisen Niemisjärven varrelle noin reitin puoliväliin. Niemisjärvillä on laavuja ja telttailualue. Reitillä on hyväkuntoiset pitkospuut. Reitin kulkee mielekkäästi kahdessa päivässä, yöpyen joko laavuilla tai maksuttomalla telttailualueella

Reitin alkuun

Lähtöpiste:
Saarelantie 3
16970 Hämeenlinna
N61 11.788 E25 06.473

Nähtävyydet

  • Evon retkeilyalueen upeat maisemat
  • Evokeskus

 

Katso kuvagalleria Niemijärven kierrokselta:
Galleriakuvake

Kartat ja oppaat

Lataa tulostettava reittiesite:

Niemisjärven kierros reittiesite

Linkit

Hämeenlinnan matkailuneuvonta 
Raatihuoneenkatu 11
13100 Hämeenlinna
Puh. +358 362 133 73
tourist.info@hameenlinna.fi

 

Erähuvilat

Palveluita Niemisjärvellä