Kotka, Santalahden luontopolku, 5,4 km

KOTKA

5,4 km

Keskivaativa

Kotkan Santalahdessa oleva luontopolku, joka kulkee vaihtelevassa maastossa. Reitin ehdoton kokokohta ovat rantakalliot, joilta voi ihailla saaristomaisemia. Rantakallioilla voi maisemien katselun lisäksi nauttia eväitä tai vaikkapa pulahtaa uimaan.

  • Kesto: Noin 2 tuntia
  • Reittimerkinnät: Merkitty valkoisin maalimerkein
  • Soveltuvuus: Reitti soveltuu lapsiperheillekin, mutta ei ole esteetön.

Reittikuvaus

Santalahden luontopolku kulkee vaihtelevassa maastossa. Reitin alussa kuljetaan avokallioilla ja kuivassa kangasmetsässä. Tämän jälkeen reitti kulkee jonkin matkaa upeaa kallioista merenrantaa pitkin. Reitin loppuosuus kulkee kasvillisuudeltaan karuilla kallioilla, niiden välissä on kuitenkin tuoretta sekametsää sekä kosteikkoja. Reitin varrella voi nähdä myös merkkejä tervahaudoista ja hiilimiiluista. Polulla on paikoin vaikeakulkuisempia osia, joissa on juurakoita ja kiviä. Liikkumista helpottamaan on kosteisiin kohtiin rakennettu pitkospuita ja jyrkempiin kohtiin portaita.

Hyvä tietää

Reitin varrella on pitkospuita ja paljaita avokallioita, jotka voivat sateella olla liukkaita. Reitillä pärjää tavallisilla lenkkikengilläkin. Reitin varrella on kaivo, mutta sen vedenlaatua ei ole tutkittu. Parkkipaikan vieressä on uimaranta ja avogrillejä. Santalahden lomakylän vastaanotosta saa reittikarttoja sekä luontopolkuun
liittyvän opasvihkosen lainaksi. Lomakylän kahvilasta voi myös ostaa jotain pientä retkievästä mukaan. Luontopolun välittömässä läheisyydessä on hyvät majoitus- ja ruokailumahdollisuudet. Tarkempia tietoja alueen muista virkistysmahdollisuuksista saa lomakylän vastaanotosta ja Santalahden nettisivuilta. Reitin voi jakaa kahdeksi erilliseksi reitiksi, jolloin niiden pituudet ovat noin 2,5 km ja 3 km.

Vaativuus

Reitti on keskivaativa ja sen varrella on useita suhteellisen loivia ja lyhyitä nousuja. Paikoitellen polulla on myös kiviä ja juurakoita, joten se ei sovellu aivan pienille lapsille.

Reitin alkuun

Hotelli Santalahden parkkipaikka
Santalahdentie 150
48310 Kotka

 

Päivitetty 27.10.2015

Nähtävyydet

  •  Hiilimiiluja ja tervahautoja
  • Suomalaista merenrantamaisemaa kauneimmillaan
  • Laajoja avokallioita

 

Katso kuvagalleria Santalahden luontopolulta:
Galleriakuvake

Kartat ja oppaat

Lataa tulostettava reittiesite:

Santalahden luontopolku reittiesite

Luontopolku Santalahden internet-sivuilla

Santalahden luontopolun opasvihko Visitkotka.fi sivuilta

Majoituspaikat

Santalahden lomakylä
Kaakko135
Kotkan matkailuneuvonta
Kauppakeskus Pasaati
Keskuskatu 10, Kotka
info@kaakko135.fi
+358 40 135 6588

Linkit

Kaakko135 portaali 

Kotkan matkailutoimisto
Keskuskatu 6, 48100 Kotka puh. +358 (0)5 234 4424
matkailu@kotka.fi

Ravintola Holari
Niinilahdentie 2, 48310 Kotka
+358 (0)5 210 3734

Ravintola Santalahti 
Mastotie 1, 48310 Kotka
+358 (0)5 2268 010