Pyhtää, Valkmusan luontopolku, 2,4 km

PYHTää

2,4 km

Helppo

Valkmusan luontopolusta suurin osa kulkee pitkospuiden päällä suurella suoalueella Valkmusan kansallispuistossa. Suon keskivaiheilla on lintutorni, jolta voi tarkkailla suon lintujen elämää, kuten sääksen pesintää. Luontopolku on suoluontonsa ansiosta hyvin erilainen, kuin muut Etelä-Suomen polut.

  • Kesto: Noin 1 tunti
  • Reittimerkinnät: Infotaulu reitin alussa, jossa on reitin kartta. Opastus reitin varrella on hoidettu selkeästi viitoituksin.
  • Soveltuvuus: Reitti soveltuu lapsiperheillekin, mutta ei ole esteetön.

Reittikuvaus

Polku kulkee suomaastossa. Heti 250 metriä reitin alusta suuri suoaukea ympäröi pitkospuita. 850 metrin päässä olevalta lintutornilta voi nähdä monia eri lintulajeja, esimerkiksi kalasääksen pesimäpuuhissa. Reitin varrella kasvaa esimerkiksi suolle ominaisia lakkoja ja myös suomalaisia lihansyöjäkasveja kihokkeja. Valkmusassa lintujen bongaamiseen ja suoluontoon voidaan tutustua koko perheen voimin. Lintutornin juurella tai matkan varren pitkospuiden levennyksillä voidaan
pitää taukoa.

Hyvä tietää

Reitillä pärjää tavallisilla lenkkikengillä, koska suolla kuljetaan kokonaan pitkospuiden päällä. Vanhoja paikoin heikossa kunnossa olevia pitkospuita korjataan (2013). Kesällä suolla voi olla todella kuuma, kun taas puolestaan viileämmällä säällä
tuuli voi yltyä navakaksikin.

Vaativuus

Koko reitti kulkee pääosin leveillä pitkospuilla ja korkeusvaihteluita ei ole lähes ollenkaan. Paikoin on hieman kevyesti juurakkoista polkua. Lintutornin juurella ja pitkospuiden varrella on myös levähdyspaikkoja. Reitin alussa on infotaulu reitistä. Opastus toimii viitoituksilla ja kulkureitti pitkospuilla on todella selkeä. 1,3 km reitin alusta lähtee polku kahteen suuntaan ja vasemmalle jatkuvalle luontopolulle ei ole viitoitusta.

Reitin alkuun

Valkmusan luontopolun pysäköintipaikka
Vastilantie 886
49220 Pyhtää

 

Päivitetty 27.10.2015

Nähtävyydet

  • Valkmusan suuri suoaukea
  • Lintutorni suon keskellä
  • Lähes koko polku kulkee pitkospuilla

 

Katso kuvagalleria Valkmusan luontopolusta:
Galleriakuvake

Kartat ja oppaat

Lataa tulostettava reittiesite:

Valkmusan luontopolku reittiesite

Valkmusan kansallispuiston PDF-esite

Majoituspaikat

Kaakko135
Kotkan matkailuneuvonta
Kirkkokatu 6
48100 Kotka
p. 040 135 6588
info@kaakko135.fi

Linkit

Kaakko135 portaali 

Kotkan matkailutoimisto
Keskuskatu 6, 48100 Kotka puh. +358 5 234 4424
matkailu@kotka.fi